Programma

Samen slimmer vooruit!

De Nederlandse Spoorwegen en ProRail zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De rails en de trein zijn één technisch systeem, één geheel. Het is natuurlijk niet voor niets dat de NS en ProRail ooit één en dezelfde organisatie waren! 

Tot voorkort zochten ze elkaar af en toe op om kennis uit te wisselen. Inmiddels, ontstaan vanuit een gedeelde innovatiebehoefte, is er een nauwe samenwerking ontstaan tussen deze iconische organisaties. Deze samenwerking heeft zich genesteld in de World Class Maintenance Fieldlab Camino Rail, waar in een gezamenlijke omgeving wordt gewerkt aan bestaande cases om vraagstukken, best practices, technieken en oplossingen uit te werken. 

In een duo presentatie vertellen Bob en Paul samen wat de uitdagingen, maar ook de voordelen van deze samenwerking zijn. Technische vraagstukken – zoals de koppeling en communicatie tussen verschillende IT infrastructuren – maar ook vraagstukken van juridische aard en uitdagingen op gebied van security worden belicht. Daarnaast brengt nieuwe technologie en al haar mogelijkheden ook een cultuuromslag met zich mee. Kiezen we ervoor alle kansen optimaal te benutten en alles met elkaar te koppelen, of nemen we geen risico’s en sluiten we alles hermetisch af?

Technologische innovatie voor service & maintenance

Technologische innovatie is al zo oud als de mensheid zelf, in onze bedrijven passen we passen we technologie toe om sneller en efficienter te werken. Echter, dankzij het internet heeft digitale innovatie een vlucht genomen en voor iets compleet nieuws gezorgd; de waarde van informatie is voor het eerst hoger geworden dan de kosten om het te produceren. Bedrijven met veel informatie -in de vorm van data- over processen zoals service & maintenance hebben ineens een potentiële goudmijn in handen waar ze deze nooit eerder hadden. Tijdens deze keynote kijken we naar wát het internet heeft gedaan voor de service & maintenance industrie en welke nieuwe mogelijkheden daar voor jouw bedrijf in zitten.

24/ 7 Connected Services bij KONE

KONE is een internationale leider op het gebied van liften en roltrappen en zet in op de strategische toepassing van Internet of Things (IoT) om het service- en onderhoudsniveau van liften te verhogen. De liften worden uitgerust met sensoren en analyzers die real time data verstrekken over de prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid van de installatie. De zogenaamde ‘24/7 Connected Services’ is een innovatieve doorbraak waarmee KONE de markt op scherp stelt. Een mooi succesverhaal, maar hoe kwam KONE tot dit grote succes? Welke uitdagingen hebben zij gehad op hun weg?

 

Best practices van voorspellend onderhoud bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat staat voor een grote opgave; hoe maken we onze bruggen, sluizen en gemalen toekomstbestendig? Welke technologieën kan Rijkswaterstaat hiervoor gebruiken? En nog belangrijker, hoe zorgen we dat medewerkers van Rijkswaterstaat gaan handelen op basis van nieuwe inzichten? Programmamanager Vitale Assets, Angelien van Boxtel, deelt haar ervaringen die zijn opgedaan in 5 pilotprojecten. 

Een datagedreven aanpak. Hoe werkt dat?

Technologie inzetten voor efficiencyverbetering? Dan helpt een datagedreven aanpak! Maar hoe werkt zo’n aanpak? Mischa Beckers is lector Data Science aan de HZ University of Applied Sciences. Applied. Hij past Data Science toe in diverse contexten zoals Smart Mobility en Predictive Maintenance. In deze sessie toont hij de kracht van enkele specifieke technieken uit de wereld van Data Science en laat zien hoe deze waarde kunnen creëren rondom de ontwikkeling van Smart Maintenance.

Digitale transformatie door het toepassen van (AI) algoritmen binnen een field service-organisatie

Artificial Intelligence-technologie (zoals algoritmen) kunnen mogelijkheden leveren die (nog) geen onderdeel van een bepaald systeem zijn of nog niet denkbaar zijn in het oplossen van huidige organisatie issues. Het begrijpen van deze technologische mogelijkheden is een kritische stap in het definiëren van een oplossing. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij British Engineering Services (BES) en ondersteund door theorie wordt besproken hoe BES tot een verhoogde Customer Intimacy en een verbeterde Operational Excellence is gekomen en waarom zij twee prijzen rondom INNOVATIE hebben gewonnen: “Innovation Award for Enterprise Planning” en de overall innovatie-award. De bekroonde innovatiestrategie, die BES de Award opleverde, werd door de jury van het Engelse Service Forum als volgt samengevat: “Een team dat klantenservice centraal stelt in de transformatie van een bedrijf, van strategische planning tot prijsbepaling tot de flexibiliteit van real-time planning.

Masterclass

Hoe ontwikkelt u nieuwe service-businessmodellen?

Masterclass speciaal voor fabrikanten van machines en apparaten met aandacht voor het ontwikkelen van nieuwe service-businessmodellen. Deze modellen zijn cruciaal voor fabrikanten om succesvol te zijn in markten waarin klanten steeds meer resultaatverplichtingen en digitalisering verwachten van hun leveranciers.

Uw presentatoren en moderatoren zijn:

  • Joris van den Burg, Manager Industrial Automation Life Lifecycle Sales en Agile Coach & Innovator bij Yokogawa
  • Marco Vos, Service IoT Project Manager bij Marel 
  • Fokko van der Zee, Managing Director Security Management bij Nedap
  • Jan van Veen, Oprichter en Managing Director bij moreMomentum 

Tijdens deze interactieve masterclass krijgt u praktische inzichten en concrete handvaten: 

  • Wat zijn nou precies service-businessmodellen voor een fabrikant?
  • Hoe zorgt u ervoor dat u nieuwe services werkelijk aanslaan bij klanten?
  • Hoe zorgt u er voor dat u de ruimte en middelen krijgt om services te ontwikkelen en service op de strategische agenda van uw bedrijf komt?
  • Hoe genereert en kiest u de juiste ideeën om mee te beginnen?
  • Welke hobbels komt u tegenkomen en hoe kunt u die het beste overwinnen? 

Deelnemers aan deze masterclass krijgen enkele korte presentaties uit de praktijk en vooral ruim gelegenheid om met elkaar en de presentatoren ervaringen, inzichten en uitdagingen uit te wisselen over de belangrijkste uitdagingen.

Workshop

De toegevoegde waarde van Artificial Intelligence-algoritmen voor een field service-organisatie

In deze workshop is er aandacht voor praktijkvoorbeelden als vervolg op de keynote-sessie over British Engineering Services. Artificial Intelligence-algoritmen kunnen mogelijkheden leveren die (nog) geen onderdeel van een bepaald systeem zijn of nog niet denkbaar zijn in het oplossen van huidige organisatie issues, het begrijpen van deze technologische mogelijkheden is een kritische stap in het opzetten van een field service-organisatie voor de nabije toekomst.

Aan de hand van de applicatie FLS VISITOUR en haar algoritmen worden diverse field service-processen doorlopen waar de mens geen tot zeer weinig handelingen voor hoeft te verrichten. Handelingen die geen toegevoegde waarde voor de klant leveren worden door deze “disruptive” technologie geëlimineerd.