Sprekers 2018

Laura van dr Linde_SSM2018.jpg
Dagvoorzitter
Laura van der Linde
Hoofdredacteur van iMaintain
iMaintain

Laura van der Linde is hoofdredacteur van iMaintain, industrieel/technisch vakblad op het gebied van onderhoud en asset management. Vanuit deze rol zit zij aan tafel met maintenance managers, plant managers, innovators en hoogleraren. Mensen met een visie over hoe het slimmer, veiliger en duurzamer kan in de industrie. ‘De toekomst begint hier’, zegt zij over de industrie. ‘Alles waar we over een aantal jaren dankbaar gebruik van maken, wordt nu ontwikkeld, morgen getest en overmorgen in productie genomen.’ Met enige regelmaat staat zij op een podium, als moderator of dagvoorzitter tijdens een congres, of als zangeres van een jazzband.

Henk Akkermans_SSM2018.jpg
Prof. Dr. Henk A. Akkermans
directeur WCM en hoogleraar Tilburg University
WCM & Tilburg University

Henk Akkermans is hoogleraar Supply Chain Management bij Tilburg University. Een praktijkgericht researcher, die bedrijven en personen helpt om beter te presteren en samen te werken op het gebied van (smart) maintenance. Als directeur World Class Maintenance brengt Henk het onderhoud en technisch asset management naar een wereldklasse niveau middels open innovatie Fieldlabs. In april 2017 presenteerde hij het onderzoeksrapport Smart Moves for Smart Maintenance. Dit Delphi-onderzoek schetst een eerste volledig beeld van de belangrijkste vernieuwingen die nodig zijn in onderhoud op de korte tot middellange termijn (tot 2020). Henk is veelgevraagd spreker op het gebied van smart maintenance en asset management

Jan van Veen_SSM2018.jpg
Jan van Veen
Algemeen directeur moreMomentum
moreMomentum

Jan van Veen is schrijver, spreker, adviseur en mede-oprichter van moreMomentum. Een jong en internationaal advies- en trainingsbureau, dat kleine en grote fabrikanten helpt met het versnellen van hun digitale- en service-transformatie en te groeien in de snel veranderende en disruptieve industrie. Het is zijn overtuiging dat mensen wèl willen en kunnen veranderen en dat de bedrijven waar alle medewerkers de schouders onder verandering en innovatie zetten de winnaars zijn. Jan is co-auteur van “Customer Centric Innovation for Sustainable Growth”, schreef het onderzoeksrapport “Adapt or Die” en werkt aan zijn volgende boek, “How to grow in a disruptive world”. Hij schrijft regelmatig artikelen die gepubliceerd worden in Field Service News en The Manufacturer.  Zijn artikelen en spreekbeurten gaan over disruptie, bedrijfsinnovatie, servitization, Internet of Things en hoe bedrijven sneller doorlopend kunnen veranderen.

Jordy van de Velde_SSM2018.jpg
Jordy van der Velde
Innovation & Exploration Manager Wemo Nederland
Wemo Nederland

Jordy is na zijn opleiding in mechatronics, robotics & automation engineering in 2012 bij WEMO Nederland begonnen als CAD Designer om vervolgens door te groeien naar Mechatronical Standardisation Engineer in 2014. Sinds 2015 is Jordy is de Innovatiemanager van WEMO. Innovatie gaat om veranderen en als een bedrijf goed wil innoveren dan zal zij ook moeten veranderen. Vandaar is hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden bezig met een studie Master Management, Culture & Change.

Korik Alons_SSM2018.jpg
Korik Alons
NVDO Onderhoudskompas

Korik is oprichter van NLMTD. NLMTD is een nieuw soort Consultancybureau dat zich richt op strategie, innovatie en digitale transformatie. Korik heeft een achtergrond in toegepaste wiskunde en bedrijfskunde en ruim 10 jaar ervaring als strategie adviseur en programmamanager in verschillende industrieën. Deze ervaring combinerend met zijn achtergrond als ondernemer brengt hij een gedegen en gestructureerde aanpak gericht op resultaat, verbinding en versnelling. Korik is al een aantal jaar betrokken bij de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en verantwoordelijk voor het schrijven van het jaarlijkse NVDO onderhoudskompas

Meer sprekers worden geladen