Sprekers

Niek Timmermans_SSM2019.jpg
Niek Timmermans
Team Lead Advanced Analytics & AI
HSO Analytics

Niek werkt als Team Lead Advanced Analytics & AI bij HSO Analytics, de data science-afdeling van Microsoft-partner HSO. Samen met een team van data- en field service-specialisten adviseert hij dagelijks lokale en internationale bedrijven over onderwerpen als: (Industrial) IoT, Advanced Analytics, Predictive Maintenance, AI en Advanced Field Service. De passie van Niek is om bruggen te slaan tussen deze disciplines door voornamelijk Microsoft cloud-technologie te gebruiken. In zijn breakout-sessie vertelt hij met Berend Vree van Stolt Tankers alles over het project dat zij samen hebben gedaan.

Jan van Veen_SSM2018.jpg
Jan van Veen
Algemeen directeur moreMomentum
moreMomentum

Jan van Veen is schrijver, spreker, adviseur en mede-oprichter van moreMomentum. Een jong en internationaal advies- en trainingsbureau, dat kleine en grote fabrikanten helpt met het versnellen van hun digitale- en service-transformatie en te groeien in de snel veranderende en disruptieve industrie. Het is zijn overtuiging dat mensen wèl willen en kunnen veranderen en dat de bedrijven waar alle medewerkers de schouders onder verandering en innovatie zetten de winnaars zijn. Jan is co-auteur van “Customer Centric Innovation for Sustainable Growth”, schreef het onderzoeksrapport “Adapt or Die” en werkt aan zijn volgende boek, “How to grow in a disruptive world”. Hij schrijft regelmatig artikelen die gepubliceerd worden in Field Service News en The Manufacturer.  Zijn artikelen en spreekbeurten gaan over disruptie, bedrijfsinnovatie, servitization, Internet of Things en hoe bedrijven sneller doorlopend kunnen veranderen.

Marco Vos_SSM2019.jpg
Marco Vos
Service IoT Project Manager
Marel

Marco is Service IoT Project Manager bij Marel  en een ervaren coach met veel ervaring in de machinebranche, onder andere op het gebied van operationeel management en (executive) coaching. Marel is een wereldwijde en toonaangevende leverancier van geavanceerde verwerkingssystemen en -diensten voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie.

Paul van der Voort_SSM2019.jpg
Paul van der Voort
Programmamanager DataLab
ProRail

Paul studeerde onder andere bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2003 wordt zijn carrière gekenmerkt door innovatie. Zo werkte hij als innovatiemanager bij Syntens en daarna als innovatieconsultant en projectmanager bij Ordina. Sinds 2008 is Paul werkzaam bij ProRail. Eerst als Programmamanager Innovatie rondom het thema duurzaamheid en sinds 2016 als Programmamanager DataLab. Het doel van het DataLab is het onderzoeken van het gebruik van big data-technieken voor conditiemonitoring en storingsprognoses, waarmee predictive maintenance mogelijk wordt. Binnen het het project Camino Rail is er een samenwerkingsproject met de NS rond de contactvlakken van trein en spoor. Hierbij worden sensoren ingezet worden en algoritmes en conditiedashboards ontwikkeld. In 2011 schreef hij ‘Het Innovatieboek’.

Berend Vree_SSM2019.jpg
Berend Vree
Reliability & Performance Manager
Stolt Tankers

Berend is een resultaat gedreven, en van oorsprong, Maritiem Officier die na zijn vaartijd aan de wal als Superintendent verschillende schepen technisch ondersteund heeft. Vanuit deze functie groeide hij door en is hij nu verantwoordelijk voor het digitaliseren en analyseren van technische rapportages vanaf de schepen. Het optimaal aansturen met data-inzichten creëert waarde voor Stolt Tankers om zo uptime te garanderen en een duurzame en efficiënte vloot te beheren. Vanuit het plegen van onderhoud, biedt dit mogelijkheden tot verbeteringen en het juist aansturen van de interne en externe competenties.

Meer sprekers worden geladen