Sprekers

Jan van Veen_SSM2018.jpg
Jan van Veen
Algemeen directeur moreMomentum
moreMomentum

Jan van Veen is schrijver, spreker, adviseur en mede-oprichter van moreMomentum. Een jong en internationaal advies- en trainingsbureau, dat kleine en grote fabrikanten helpt met het versnellen van hun digitale- en service-transformatie en te groeien in de snel veranderende en disruptieve industrie. Het is zijn overtuiging dat mensen wèl willen en kunnen veranderen en dat de bedrijven waar alle medewerkers de schouders onder verandering en innovatie zetten de winnaars zijn. Jan is co-auteur van “Customer Centric Innovation for Sustainable Growth”, schreef het onderzoeksrapport “Adapt or Die” en werkt aan zijn volgende boek, “How to grow in a disruptive world”. Hij schrijft regelmatig artikelen die gepubliceerd worden in Field Service News en The Manufacturer.  Zijn artikelen en spreekbeurten gaan over disruptie, bedrijfsinnovatie, servitization, Internet of Things en hoe bedrijven sneller doorlopend kunnen veranderen.

Marco Vos_SSM2019.jpg
Marco Vos
Service IoT Project Manager
Marel

Marco is Service IoT Project Manager bij Marel  en een ervaren coach met veel ervaring in de machinebranche, onder andere op het gebied van operationeel management en (executive) coaching. Marel is een wereldwijde en toonaangevende leverancier van geavanceerde verwerkingssystemen en -diensten voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie.

Paul van der Voort_SSM2019.jpg
Paul van der Voort
Programmamanager DataLab
ProRail

Paul studeerde onder andere bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2003 wordt zijn carrière gekenmerkt door innovatie. Zo werkte hij als innovatiemanager bij Syntens en daarna als innovatieconsultant en projectmanager bij Ordina. Sinds 2008 is Paul werkzaam bij ProRail. Eerst als Programmamanager Innovatie rondom het thema duurzaamheid en sinds 2016 als Programmamanager DataLab. Het doel van het DataLab is het onderzoeken van het gebruik van big data-technieken voor conditiemonitoring en storingsprognoses, waarmee predictive maintenance mogelijk wordt. Binnen het het project Camino Rail is er een samenwerkingsproject met de NS rond de contactvlakken van trein en spoor. Hierbij worden sensoren ingezet worden en algoritmes en conditiedashboards ontwikkeld. In 2011 schreef hij ‘Het Innovatieboek’.

Berend Vree_SSM2019.jpg
Berend Vree
Reliability & Performance Manager
Stolt Tankers

Berend is een resultaat gedreven, en van oorsprong, Maritiem Officier die na zijn vaartijd aan de wal als Superintendent verschillende schepen technisch ondersteund heeft. Vanuit deze functie groeide hij door en is hij nu verantwoordelijk voor het digitaliseren en analyseren van technische rapportages vanaf de schepen. Het optimaal aansturen met data-inzichten creëert waarde voor Stolt Tankers om zo uptime te garanderen en een duurzame en efficiënte vloot te beheren. Vanuit het plegen van onderhoud, biedt dit mogelijkheden tot verbeteringen en het juist aansturen van de interne en externe competenties.

Fokko van der Zee_SSM2019.jpg
Fokko van der Zee
Managing Director Security Management
Nedap

Fokko is Managing Director Security Management bij Nedap en heeft uitgebreide internationale ervaring met verantwoordelijkheden in grote en middelgrote bedrijven. De drive van Fokko is om bedrijven nieuw leven in te blazen, te optimaliseren en verder te laten groeien door nieuwe technologieën toe te passen, zoals web en e-commerce en samen te werken met anderen om nieuwe marktkansen te benutten. Nedap is een techbedrijf met mensenkennis en zorgt voor voldoening en plezier op het werk. De technologie van Nedap maakt mensen productiever en organisaties efficiënter en helpt bedrijven de talenten en mogelijkheden van hun medewerkers beter te benutten.

Meer sprekers worden geladen